Ljubitelji putovanja sa radošću dočekuju specijalnu ponudu letova koje Air Serbia nudi po promotivnim cenama od Beograda do niza evropskih gradova. Oko 40 gradova je u ponudi, a do većine povratna karta košta manje od 100 evra. 

30.09.2022Jeftine karte, kako ih popularno zovemo, omogućavaju da nam prijatelji budu bliži, da odemo na rođendane i druga slavlja bližnjih koji žive daleko i raduju se našem dolasku, da prvi put vidimo ono o čemu drugi govore kao nezaboravnoj uspomeni, da prošetamo ulicama starih gradova i posetimo mesta o kojima smo učili na časovima istorije, ili samo da pronađemo ponovo sebe tamo gde nam je jednom bilo lepo!

OČI CRNE DEVICE NA MONTSERATU 

Tako ćete u Barseloni zadivljeno stati ispred Gaudijeve Sagrada Familie, otići žičarom na Monžuik, prošetati Ramblasom od glavnog Trga Katalonija do Spomenika Kristiforu Kolumbu, ili otići na obližnju planinu Montserat do manastira u kome gde god da stanete kao da baš u vas gledaju oči sa statue Crne device odevene u zlatnu odeću. Nije daleko ni katalonski grad Figeras, rodno mesto slikara Salvadora Dalija u kome je muzej posvećen njemu i njegovom impresivnom stvaralaštvu.

AKROPOLJ - KUĆA BOGOVA

Ako se odlučite za Atinu, otiđite na Akropolj, nekada kuću bogova sa Partenonom, hramom boginje Atine, Erehtejonom i njegovim karijatidama i hramom Atine Nike, posetite Akropoljski i Nacionalni arheološki muzej, prošetajte do glavnog gradskog trga Sintagma i sačekajte da vidite "smenu straže" ispred zgrade grčkog Parlamenta i Spomenika neznanom junaku, koja se vrši po ustaljenim pravilima na svakih sat vremena.

VEČNI GRAD

Ako svi putevi vode u Rim, onda u akciji Air Serbia jeftine avio karte za Evropu nije izostavljen ni let do Rima, grada antike, renesanse, baroka - večnog grada! U njemu jedna šetnja objedinjava nekoliko turističkih atrakcija koje jednostavno ne treba propustiti: Koloseum - simbol Rima i najveći amfiteatar iz njegove istorije, Trg Navona (Piazza Navona) sa fontanom Četiri reke (Fontana dei Fiumi), Panteon - hram svih bogova očuvan od antičkog perioda, Fontana di Trevi - verovatno najpopularnija ako ne i najlepša fontana na svetu, Španske stepenice, Trg naroda (Piazza del Popolo) - sa bazilikom sagrađenom na grobu imperatora Nerona i visokim egipatskim obeliskom u centru trga, vila Borgeze u kojoj su izložena dela Berninija, Karavađa, Ticijana, Rafaela... I obavezno Vatikan, sa bazilikom Svetog Petra, Vatikanskim muzejima i Sikstinskom kapelom.  

CARSKA VIENA

U Beču posetite palatu Šenbrun koja ima blizu 1500 soba i apartmana, a neke od njih koristila je i carica Marija Terezija. Park u Šenbrunu UNESCO je uvrstio u svoju svetsku baštinu. Palata Hofburg je više od šest vekova bila sedište Habzburške monarhije, a danas je zvanična rezidencija austrijskog predsednika. Palatu Belvedere čine dve impresivne zgrade, Donji i Gornji Belvedere, sa vrtovima i fontanama i srednjovekovnom riznicom u preuređenim Dvorskim štalama. 

U srcu grada posetite katedralu Svetog Stefana, impresivno zdanje u gotskom stilu koje je i katedralna crkva arhiepiskopije od 1722. godine. U centru je čuvena Bečka opera, po mnogima najlepša zgrada opere na svetu, sagrađena 1869. godine. Tradicija ove kulturne institucije datira od 1625. kada je u njoj izvedena prva dvorska opera. U centru su i Gradska kuća (Rathaus), koja je i danas administrativno sedište grada, Muzejski kvart (Museum quartier) sa svojih 60 kulturnih institucija u kojima dominira savremena umetnost, a dok šetate Trgom Svetog Stefana (Stephensplatz) kupite nešto iz raznovrsne ponude suvenira.

Obavezno nađite vremena i posetite neku od izložbi u muzejima i galerijama, ponuda je uvek bogata! 

I ovako bi mogli zaviriti u svih 40 destinacija koje Er Srbija ima u svojoj ponudi jeftinih karata. Kupujete sada za naredni period do šest meseci, kad i koliko dugo vama odgovara. Iskoristite jedinstvenu ponudu i letite Evropom na krilima Er Srbije, a možete i do Njujorka!  
Zakažite pregled