Koliko ste puta u posljednje vrijeme postavili ovo pitanje sebi ili ljudima oko sebe? Čini se da je ljetni odmor 2021. godine mnogima najvažnija stavka u životu, jer nakon godinu dana provedenih u čestim zatvaranjima, ograničenjima, posebnom režimu života i funkcioniranja, odlazak na more očekuje se kao infuzijska terapija koja će obnoviti ne samo mentalna, ali i fizička snaga izgubljena tijekom borbe protiv pandemije, koja nažalost nije gotova, pa postavlja ovo pitanje.

27.04.2021


Već je sasvim jasno da će se održati ljetni odmor 2021. godine, jer su uz brojne turističke agencije pripremile ponude i izvrsne uvjete mnoge države već postavile i određena pravila koja se moraju poštivati da bi se u njih ušlo i ostalo kao turisti. Među njima su se posebno istakli Egipat i Turska, koji su brzom reakcijom uspjeli spasiti i održati prethodnu ljetnu sezonu, smanjenih kapaciteta, ali i dalje velik broj turista, bez ikakvih problema.


Egipat - Hurghada 2021

Ako želite otići u Egipat i Hurgadu kao jedno od najtraženijih odredišta, važno je znati da je vlada Republike Egipat odlučila napraviti negativni PCR test, ne stariji od 72 sata, prilikom ulaska u svoje zemlja. To je pravilo koje će vrijediti i trajati do 1. rujna 2021. godine, tj. tijekom cijele ljetne sezone. Uz to je potrebna i VISA koja se izdaje ili u egipatskom veleposlanstvu ili u zračnoj luci po ulasku u zemlju, čija je cijena 25 USD, a besplatna je za građane Republike Srbije do 30. travnja 2021. Uz to , važno je da putovnica vrijedi najmanje šest mjeseci nakon datuma zakazanog za napuštanje Egipta, pa prije dogovora provjerite ovu stavku u svojim dokumentima. To su najvažnija i neophodna pravila koja morate znati kada je riječ o ljetnim odmorima 2021. godine u Egiptu. Sve ostalo je gotovo, pa vas očekuju Hurgada, Crveno more ili neki drugi grad.


Tursko ljeto 2021.

Kao što je već spomenuto, Turska je svojim brzim reakcijama uspjela sačuvati prethodnu ljetnu sezonu, tako da je leto 2021. godine bilo sasvim spremno. Do 30. svibnja obavezan je ulazak u zemlju s negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata, kada dolazite kopnom, a za zračni prijevoz vrijede druga pravila. 72 sata prije leta potrebno je ispuniti internetski upitnik s najvažnijim informacijama, nakon čega na telefon stiže određeni kod koji pokazuje jeste li imali covid, jeste li cijepljeni i jeste li bili u nedavni kontakt sa zaraženim ljudima. Putovanje avionom bez potvrde virusa ili cijepljenja nije moguće.

Turski hoteli, posebno u primorskim gradovima, imaju sigurnosne certifikate koji se obnavljaju na mjesečnoj bazi, što jamči sigurnost u pogledu postojanja virusa, koji je uglavnom doveo do toga da tamo leti. Uz to, Sredozemno, Crno, Mramorno i Egejsko more nude toliko mogućnosti, različitih obala, plaža i gradova, da je samo ljetni odmor pravo zadovoljstvo gdje god se nalazili. Ako uzmete u obzir svu onu tursku kulturu, običaje, modernost, ali i povijest zemlje, koja je svugdje vidljiva, nema bolje države za ljeto 2021. godine.

Zakažite pregled