Poznavanje jednog ili više stranih jezika je bogatstvo svake osobe. Poznavanje stranog jezika povećava vaše komunikacijske vještine, utječe na samopouzdanje i olakšava pronalazak posla. 

23.09.2022

Učeći strani jezik zapravo učimo o kulturi zemlje i stječemo novi način razmišljanja. O prednostima poznavanja jednog ili više stranih jezika ne treba puno govoriti, to se nesumnjivo zna. Ono što je dilema mnogih stručnjaka je da li je dobro učiti strani jezik od malih nogu. Iako su mišljenja psihologa i logopeda oprečna, početak učenja stranog jezika prije svega ovisi o djetetovim sposobnostima i sklonostima, ali i o ambicijama roditelja. Većina se slaže da je s učenjem najbolje započeti u ranom predškolskom razdoblju, odnosno čim dijete pravilno ovlada govorom svog materinskog jezika.

Engleski jezik za predškolce

Engleski je prvi izbor svih roditelja. Ako uzmemo u obzir da je engleski službeni jezik u mnogim zemljama svijeta, ovo je logičan izbor. U našem obrazovnom sustavu engleski je obvezni strani jezik od prvog razreda osnovne škole.

Predškolsko razdoblje je priprema vašeg predškolskog djeteta za polazak u školu, stoga je ovo odlično vrijeme za početak učenja engleskog jezika. Engleski jezik za predškolce možete pronaći na raznim tečajevima kod nas. Najbolji i najjednostavniji način je učenje na daljinu, odnosno online podučavanje engleskog jezika. Na vama je da odaberete tečaj koji odgovara dobi vašeg djeteta. Na taj način će vaše predškolsko dijete biti pripremljeno ne samo za polazak u školu, već i za poučavanje engleskog jezika.

Učenje engleskog kroz igru

Osnovna djetetova potreba je potreba za kretanjem i zabavom. Kako bi svakodnevna zabava djeteta služila kao i učenje, važno je da dijete kroz igru stječe nova znanja i vještine. Dijete koje trči, priča i razmišlja bez većih poteškoća će savladati znanje engleskog jezika. Istraživanja su pokazala da djeca koja uče kroz igru bolje napreduju i imaju razvijeniji natjecateljski duh.

Društvene igre osmišljene su u edukativnom duhu i omiljena su metoda učenja među učiteljima. Dobra stvar kod ovih igara je što se mogu kupiti na engleskom ili vrlo jednostavno prevesti. Računala, tableti i pametni telefoni dio su svakodnevice naše djece, stoga ih treba iskoristiti na najbolji način. Na internetu postoje brojne aplikacije za učenje engleskog jezika kroz igru. Na kreativan i zanimljiv način, kroz zabavu potiču djecu da gotovo neprimjetno usvajaju pojmove iz engleskog jezika i koriste ih u svakodnevnom govoru.

Online tečajevi za učenje engleskog jezika

Učenje na daljinu ili sve popularnije online učenje sve je prisutnije u našem društvu. Umjesto da gubite vrijeme odlazeći u školu i čekajući da vaše dijete završi nastavu, online nastava se odvija u udobnosti vašeg doma ili stana. Kako biste uštedjeli vrijeme i novac, odaberite da vaše dijete uči engleski jezik online. Za razliku od škola jezika gdje se nastava organizira u grupama, online nastava je individualna. Sat traje 30 ili 45 minuta, ovisno o dobi. Sve što trebate učiniti je prijaviti se, dogovoriti termine i broj sati i nakon uplate dobit ćete pristupni link. Nastava se odvija u virtualnoj učionici kojoj pristupate putem poveznice s računala, tableta ili pametnog telefona.

Kako izgleda online tečaj?

Lekcija u virtualnoj učionici vrlo je jednostavna i ne zahtijeva dodatne instalacije. Dovoljan je samo jedan klik na ponuđeni link i već ste tamo. U virtualnoj učionici nalazi se tabla koja je interaktivna, dijete na njoj može pisati, razgovarati s profesorom na engleskom ili pratiti slajdove i slike. Tijekom lekcije dijete dobiva online engleski materijal primjeren dobi. To su uglavnom zabavne igre, prezentacije sa slikama, pitanjima, pjesmama ili audio vježbama. Sadržaj sata prilagođen je djetetu, njegovim afinitetima i brzini napredovanja u radu.

Korišteni materijali razvijaju dječju kreativnost i pamćenje. Nakon svakog sata roditelj dobiva e-mail s informacijama o radu i napretku djeteta. Roditeljima se preporučuje da pitaju svoju djecu kako izgovoriti neku svakodnevnu riječ na engleskom i tako obnove naučeno. Ovi tečajevi su osmišljeni tako da cijelo vrijeme drže djetetovu pozornost. Povremeno se djeca testiraju radi provjere napredovanja u radu i daljnjeg planiranja.

Kada vaše dijete počne učiti engleski, morate paziti da ga ne opterećujete, već da tu novu obvezu shvatite kao zabavnu igru.

Zakažite pregled