Na pragu jeseni smo, bez obzira na to koliko su je najavljivali kao izuzetno toplu. Iako smo se ugledali na prošlo leto, trebamo uzeti najavu lepih dana sa zadrškom i pripremiti se da preko majice, našeg omiljenog komada odjeće, obučemo jaknu kako bismo upotpunili kombinaciju.

21.08.2023

Muška jakna je odjevni komad koji svaki muškarac pažljivo bira, jer nemaju toliko jakni koliko majica u ormaru. Obično imaju samo jednu, dvije ili najviše tri jakne, koje upotpunjuju svaku odjevnu kombinaciju. Zbog toga muškarci biraju kvalitetne jakne koje će ih predstaviti u najboljem svjetlu u svakoj situaciji.

Jakna koja odgovara potrebama urbanih muškaraca

U potrazi za dobrom odjevnim komadom, muškarci uvijek prate svoj stil, pa će tako i ove jeseni tražiti jaknu koja će upotpuniti i zaokružiti urbani izgled, te ostaviti svoj pečat na njemu. Ako ih pitate, to je ona jakna koja, kako muškarci vole reći, "nema greške". Takve muške jakne trebaju se uklopiti u svaku sezonu, ovu jesen i sve buduće, za razliku od žena koje često kupuju jakne za jednu sezonu. Muškarci nose svoje jakne sve dok im veličina odgovara i dok se jakna slaže sa svim njihovim odjevnim kombinacijama. Model koji se dobro uklapa u sve kombinacije naziva se "circular model". Takve jakne su vrlo popularne zbog svog stiliziranog izgleda i udobnosti te će biti u trendu ove jeseni. One su univerzalan odjevni komad, nose se u ležernim kombinacijama, ali i u posebnim svečanim prigodama. Ove jakne ne samo da su inovativne, već su i izrazito funkcionalne i izdržljive. Pružaju zaštitu od kiše i drugih jesenskih nepogoda.

Jakne klasičnog kroja ne izlaze iz mode

Klasičan kroj nikada ne izlazi iz mode, a jakna s takvim krojem uvijek je siguran izbor za razne kombinacije, bilo da se radi o dnevnim ili večernjim prilikama. Klasika privlači većinu, posebno muškarce. Ove jeseni, klasični stil će biti posebno popularan, što znači da će se muškarci lako pronaći u ponudi i neće dugo tražiti novi model jakne koji će pratiti najnovije modne trendove.

Jakna za sve prilike

Kada se govori o jakni za sve prilike, misli se ne samo na dnevne i večernje prilike, već i na sposobnost jakne da izdrži različite vremenske uslove, bilo da je riječ o gradskom životu ili planinskim avanturama. Kako bi jakna bila izdržljiva, važno je da je izrađena od održivih materijala, često od pamuka ili recikliranih materijala. Trend održive mode postaje sve popularniji, prvo među ženama, ali sve više i među muškarcima koji sve više cijene održivost stila i materijala. Bitno je da održive jakne ne samo da budu stilski privlačne već i udobne i nosive. Upravo paleta boja inspirirana prirodom, od tamno zelene do smeđe i bordo, doprinosi nosivosti ovih jakni. Takve jakne su pravi primjer svestranosti, prikladne za različite prilike. Čak i žene mogu nositi ovakve jakne uz muškarce, bez straha da će napraviti grešku; naprotiv, privući će pažnju mnogih muškaraca.

Zakažite pregled