Ako krenemo od najnižih ocjena, tu su bitne pernice ili futrole s kompletnim priborom, olovke, zatim za mlađe učenike, flomasteri, vosak i drvene bojice, zatim za starije učenike, tempera i akvareli za umjetnost, drveni i tehnički olovke, gumice, urezi., ravnala, trokuti, šestar i tako dalje.

26.04.2021


Danas na tržištu možete pronaći vrlo širok asortiman i ponudu školskog pribora različitih proizvođača i kvalitete, što određuje cijenu koja se kreće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dinara, što znači da ponuda uključuje školski pribor za svačiji džep. danas ne morate čak ni izlaziti iz kuće kako biste kupovali, ali sve se može odabrati i naručiti putem interneta iz udobnosti fotelje.


Koliko je važan izbor školske torbe, posebno za srednjoškolske prvake


Za školske prvake preporuča se odabrati školsku torbu, a ne ruksak. Ono što školarce čeka, dugo sjede i svakodnevno nose tešku školsku torbu. Kako biste vremenom izbjegli loše držanje i deformaciju kralježnice, morate obratiti posebnu pozornost na odabir i pakiranje školske torbe od najranijih školskih dana. Izmjereno je da prosječna školska torba teži 4,5 - 6,5 kg, a smatra se da djetetov kičmeni stup može izdržati težinu vreće od 10-15% njegove tjelesne težine. Iz tog razloga sadržaj vrećice treba svesti na najmanju moguću mjeru. Ono što biste trebali vježbati je kupiti školsku torbu u nazočnosti djeteta, jer uz ono što bi trebalo, budući da će je nositi par godina, potrebno je i isprobati, jer su djeca drugačijeg ustava , tako da neće svaka školska torba stati svakom djetetu. Također treba paziti da torba ima pojačanje na leđima, kao i da joj naramenice budu široke i s dodatnim punjenjem, kako se ne bi urezale u ramena. 

Dobar je izbor školska torba s dodatnim remenom koji se pričvršćuje oko struka, što je dobro za rasterećenje kralježnice, kao i to što ima nekoliko odjeljaka za preraspodjelu težine sadržaja torbe. Što se tiče veličine torbe, trebali biste znati da dno torbe ne smije biti ispod struka, a vrh školske torbe ispod linije ramena. Ono što je posebno važno je naučiti dijete kako pravilno spakirati svoju školsku torbu. Veće knjige i bilježnice treba postaviti straga, a zatim manje i lakše prema van, kako bi se težina pravilno rasporedila. Također im treba "usaditi" naviku svakodnevnog pregledavanja torbe i izbacivanja svega što im taj dan neće trebati.

Nadamo se da smo vam ovim savjetima uspjeli barem malo olakšati odabir školske torbe za mlađe učenike. Što se tiče starijih godina, izbor su obično ruksaci, a nosi se puno manje pribora i knjiga, pa su dobar izbor.


Pop it igračku poklonite za opuštanje djeteta nakon stresne i dugotrajne kupnje školskog pribora


Nakon priprema i kupovine koje je potrebno obaviti prije polaska u školu, dijete možete usrećiti kupnjom igračke. Kao dobar izbor preporučujemo pop it silikonsku igračku. Njegova dobra karakteristika je što se može koristiti kao antistresni instrument. Potrebno je samo stisnuti mjehuriće prema dolje i oni će iskočiti na drugu stranu, a zatim ih vratiti u prvobitni položaj. Pop it se može naći u različitim oblicima i bojama, poput kruga, romba, kvadrata, sa šljokicama, fluorescentnim ... Održavanje mu je također vrlo jednostavno, ako se zaprlja dovoljno je oprati ga toplom vodom i sapunom i možete biti sigurni da je sigurno od bakterijskog prijenosa. Pop je također vrsta društvene igre koja se može igrati u parovima. Suština je u tome da igrači naizmjenično pritiskaju mjehuriće i to tako da prvi igrač pritisne onoliko mjehurića koliko želi, pa to radi i drugi igrač, i to naizmjenično dok jedan od njih ne pritisne posljednji balon, kada je pobijedio. Kad tri puta pobijedi, pobjednik se okrunjuje. Posebna je prednost pop it igračke to što zahtijeva razmišljanje, pa je prikladna ne samo za mlađe nego i za starije igrače.

Zakažite pregled