Studiranje je najljepše razdoblje života koje vas usmjerava na formiranje kao pojedinca, stjecanje novih znanja te pozitivno utječe na poboljšanje društvenog života i stjecanje novih, pravih prijatelja. Svatko tko je studirao zna da ovo razdoblje nosi sa sobom jako lijepe uspomene i da nas pobliže određuje u budućnosti. Grupno učenje, izlasci s kolegama, izleti i mnoge druge aktivnosti pozitivni su osjećaji i emocije koje treba njegovati i pamtiti. Svako studentsko iskustvo je neprocjenjivo i posebno.

21.07.2022


No, kako biste mogli uživati u fakultetskim danima, bitno je redovito odlaziti na preglede i brinuti se o svom zdravlju. Bilo da studirate u svom gradu ili dolazite u glavni grad iz unutrašnjosti, studentska poliklinika prava je adresa za sve tegobe i preglede koji vam zatrebaju.

Koje usluge nudi studentska poliklinika?

Studentska poliklinika kao zdravstvena ustanova osmišljena je tako da omogući cjelovito liječenje svakog studenta „od glave do pete“. Iz tog razloga učenici imaju priliku njegovati svoje tjelesno i psihičko zdravlje, pa tu priliku trebaju iskoristiti. U nastavku teksta izdvojit ćemo neke od medicinskih usluga koje studenti mogu koristiti.

Oftalmologija i blefaroplastika - zdravlje očiju na prvom mjestu

Kontrola vida i očiju vrlo je važna u studentskim danima. U tom razdoblju većina učenika se žali na glavobolje i zamagljen vid, što im otežava učenje i učenje. Učestalo korištenje računala, kao i učenje iz knjiga pri slabom osvjetljenju najveći su uzročnici oftalmoloških problema. Zbog toga se najčešće obraćaju oftalmologu, ali i radi preventivnih pregleda i održavanja zdravlja očiju.

Redovitim oftalmološkim pregledima u Poliklinici mogu se otkriti i druge očne bolesti, kao i problemi s podočnjacima ili pojavom podočnjaka. U takvim slučajevima oftalmolog može na vrijeme reagirati i uputiti vas na operativni zahvat koji se naziva blefaroplastika.

Ginekološki pregledi dragocjeni su za zdravlje svake žene

Ginekološki pregled od velike je važnosti kako za reproduktivno zdravlje žene tako i za opće zdravlje organizma. Međutim, većina žena se zbog straha ili nedovoljne educiranosti ne usuđuje na preventivne i redovite preglede, a kao glavni razlog navode to što ne osjećaju nikakve tegobe i bolove. To odgađa odlazak liječniku, sve do trenutka kada se pojavi problem i kada pregled i intervencija postanu neophodni.

Studenti imaju priliku redovito se pregledavati i dobivati sve potrebne informacije o svim temama koje ih zanimaju. Ginekološki pregledi nisu bolni, važno je samo se pravilno pripremiti za pregled, prije svega psihički.

Očuvanje zdravlja zuba i lijepog osmijeha "osobna je iskaznica" svake osobe

Važnost zdravih zuba i lijepog, urednog osmijeha je imperativ, ponajviše zbog cjelokupnog zdravlja organizma, a zatim i zbog estetskog dojma koji ostavljate na druge ljude. Još jedna dobra stvar koju studentska poliklinika pruža su besplatne stomatološke usluge koje svakako trebate iskoristiti. Osim stomatoloških intervencija, ovdje možete dobiti odgovore na sva pitanja vezana uz pravilno održavanje oralne higijene i ostale stomatološke usluge koje mogu poboljšati izgled Vaših zubi i desni.

Njegovanje psihe jednako je važno kao i fizičko zdravlje

Tijekom studiranja ljudi se susreću s raznim poteškoćama vezanim uz otežano polaganje ispita i druge aspekte života koji ih čine rastresenima i tjeskobnima. Ako se pojave problemi vezani za bilo koji segment života, ove signale ne treba ignorirati, već se obratite psihijatru koji će vam pomoći da lakše prebrodite probleme.

Zakažite pregled