Sigurnost obitelji i doma, ali i poslovnog prostora je na prvom mjestu. Zbog toga se prilikom renoviranja stana, kuće ili ureda sve više ljudi odlučuje za protuprovalna vrata, kao osnovnu i najvažniju razinu zaštite od provale.

12.01.2022Ako često putujete, vaša kuća ili stan idealna su meta za lopove, pa je ugradnja protuprovalnih vrata najidealnije rješenje. Sigurnosna vrata pružaju veću zaštitu od običnih vrata, teže ih je probiti, što provalnicima oduzima previše vremena.

Kako odabrati idealna protuprovalna vrata i koji čimbenici utječu na izbor istih, pitali smo Nikonove djelatnike vrata.


Kako odabrati prava protuprovalna vrata?


Sigurnosna vrata se kategoriziraju u nekoliko razina zaštite, ovisno o objektu koji se osigurava i namjeni uporabe. Vrata s najnižom razinom zaštite nemaju veliku zaštitu od provale. Nasuprot tome, vrata najveće zaštite koriste se u bankama, zlatarama i drugim trgovinama. Za domove i stambene zgrade najbolje rješenje su protuprovalna vrata treće razine zaštite, koja su povoljnija i jamče kvalitetu i sigurnost.

Prilikom odabira protuprovalnih vrata obratite pozornost na izbor brave. Nemojte štedjeti na kvalitetnoj bravi, jer su one najvažnije u osiguravanju prostora. Umjesto klasičnih cilindričnih brava, neka vaša odluka bude usmjerena na brave s kodiranim cilindrom i posebnim ključevima, koje je teško razbiti.

Još jedna značajka protuprovalnih vrata je njihova konstrukcija. Dobra protuprovalna vrata su teška oko 70 kg i izrađena su od lima koji je vanjska zaštita od provale. Ovisno o potrebama kupca, zvučna i toplinska izolacija u obliku toplinske ili kamene vune i spužvi postavlja se u unutarnju konstrukciju vrata, gdje se nalaze čelični piloti koji drže vrata na mjestu. Izolacija je postavljena na sve modele protuprovalnih vrata. Takva su vrata postavljena na metalni okvir, koji je pričvršćen na zidove. Kvalitetne šarke moraju biti postavljene na kundak, jer je ova vrsta vrata masivna i teška. Sigurnosna vrata izrađuju se prema točnim dimenzijama vašeg ulaza, dok debljina krila ovisi o slojevima toplinske i zvučne izolacije u njima.

Kvalitetna vrata vječna su investicija, koja će se vrlo brzo isplatiti. Nikon sigurnosna vrata nude veliki izbor vrata s tradicijom i jamstvom s kojima ćete biti više nego zadovoljni. Više o izboru protuprovalnih vrata i cijeni usluga pogledajte na sljedećoj poveznici - https://nikonvrata.com/sigurnosna-vrata-uvozna/


Mogu li se sigurnosna vrata estetski uklopiti u interijer?


Danas su protuprovalna vrata dostupna u različitim bojama i dezenima. Kako se ova vrsta vrata izrađuju od metala, mogu se farbati u željenu boju, metal se može obložiti pvc plastikom ili posebnom folijom u različitim bojama i teksturama. Ako je folija oštećena, lako se može zamijeniti novom. Nudimo i mogućnost odabira različitih boja vrata s unutarnje i vanjske strane, kako bi se što bolje uklopile u fasadu i boju zidova. Na taj način vrata će izgledati vrlo atraktivno, estetski će naglasiti ljepotu interijera vašeg prostora, a ujedno zaštititi vaš dom ili poslovni objekt.

Sigurnosna vrata su vrlo jednostavna za održavanje i ne zahtijevaju korištenje posebnih sredstava za čišćenje.

Zakažite pregled