Čini se da se najnoviji modeli televizora ne mogu pokvariti, ali u praksi to nije slučaj. Evo pet najčešćih kvarova koje bilo koja ozbiljna TV servis može popraviti. Novi Sad, Beograd, Niš i drugi gradovi i dalje imaju pouzdane profesionalce koji će vam biti pri ruci ako vam televizor zakaže.

23.04.2021

Televizor se uključuje, ali nema slike

Postoji nekoliko mogućih uzroka uključivanja televizora, ali ne stvaranja slike. Najčešći razlog je taj što je televizor na pogrešnom ulazu. Ulaz obično možete promijeniti pritiskom na tipku na daljinskom upravljaču televizora s oznakom "ulaz", "izvor" ili "TV / video". Pritisnite tipku za pomicanje kroz ulaze dok vam se slika ne vrati.

Ako imate točan ulaz, a još uvijek nemate sliku, provjerite jesu li kabel ili satelitski prijamnik uključeni i jesu li sve veze sigurne. Ako ste to učinili, možda ćete trebati resetirati kabelsku kutiju tako što ćete je odspojiti i ponovo spojiti. Ako to još uvijek ne riješi problem, pokušajte se prebaciti na drugi uređaj. Ako imate sliku na drugom uređaju, vjerojatno postoji problem s vašim signalom ili samim okvirom, a za uslugu ćete morati kontaktirati svog davatelja usluga.

Videozapis se ne podudara sa zvukom

Nema ništa dosadnije nego kad vidite da se nečija usta pokreću, ali ono što čujete nije sinkronizirano. Vidite nečija usta kako kažu „zdravo“, ali onda čujete „zdravo“ nakon što se usta prestanu micati. To je poput gledanja stranog filma svojim glasom. U tom slučaju unesite audio postavke televizora ili kabelskog prijemnika i postavite "kašnjenje zvuka". Ovo bi vas trebalo vratiti u sinkronizaciju.

Čuvši jeku

Ako čujete odjek, vjerojatno imate zaseban zvučni sustav, poput zvučnog zapisa, a zvuk se također emitira iz vanjskog zvučnog sustava i zvučnika televizora. Ako imate zaseban zvučni sustav, sigurni smo da ne želite da se zvuk reproducira kroz zvučnike televizora, jer će uvijek rezultirati odjekom, a da ne spominjemo da ste taj zasebni zvučni sustav platili jer zvuči mnogo bolji od zvučnika televizora. Ako želite onemogućiti ili utišati zvuk, koristite samo vanjski zvučni sustav. Ovo bi trebalo eliminirati odjek.

Slika je pikselizirana ili propada

Ako se vaša TV slika raspada, reže i uklanja ili pikselizira, ako sve izgleda kao da je sve u gomili kvadrata, vjerojatno imate slab signal. Provjerite sve veze od zida do kabelske kutije i od kabelske kutije do televizora kako biste bili sigurni da su veze čvrsto začepljene. Ako i dalje imate problema, morat ćete kontaktirati svog davatelja kabelskih ili satelitskih usluga. Ako vam ni to ne pomogne, onda ne propustite odlazak na TV servis. Novi Sad i Beograd na gotovo svakom koraku imaju profesionalce koji će vam pomoći da što prije uklonite kvar.

LED s ravnim zaslonom ili OLED ima linije ili ispucali zaslon

Ako vaš zaslon ima linije, otvorite izbornik TV-a. Ako linije prolaze kroz izbornik ili ako je zaslon napukao, vašu ploču treba zamijeniti. Ovo nije isplativ popravak. Ako imate produženo jamstvo i na ploči postoje crte, jamstveno društvo vjerojatno će zamijeniti vaš televizor. Ako je zaslon fizički ispucan, to nije pokriveno jamstvom i nažalost morat ćete zamijeniti televizor. Raspitajte se prije odlaska na TV servis. Novi Sad ima nekoliko TV usluga koje će sigurno imati povoljnije uvjete popravka, ali u Beogradu će vam također reći isplati li se popraviti vaš televizor.Zakažite pregled